На півночі Рівненщини – конфлікт між головою сільради та енергетиками. Постраждають люди? (ФОТО)

Бо залишаться без електропостачання

Енергетики змушені відключити від електропостачання мережі, що перебувають у власності Володимирецької селищної ради. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю «Рівнеобленерго».

Йдеться також про відключення побутових та юридичних споживачів.

–  Ми хочемо обладнати мережі, власником яких є Володимирецька селищна рада, приладами обліку – лічильниками. Відповідні зміни відбулися у законодавстві цієї весни.

 

Голова селищної ради перешкоджає цим роботам, затягує процес, не допускає до трансформаторних підстанцій наших працівників.

 

У випадку відключення без електропостачання можуть залишитись майже 800 абонентів – це і побутові, і юридичні споживачі, — повідомила речниця «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова.

[media=192634] [media=192633]

Тим часом голова селищної ради у Володимирці Олександр Осмалович телефоном спростував вищезазначену інформацію:

- Це неправда, що я не допускаю енергетиків до мереж. Власник мережі – селищна рада, управитель – виконком. А селищний голова тільки має забезпечити розгляд тих чи інших питань. Питання це треба виносити на сесію. Є рішення виконкому, яким передбачено, що обленерго має надати проєкти на облаштування вузлів зв'язку власнику на розгляд. Тобто на сесію. У том же рішенні виконкому виписано, що сільрада має звертатись до НКРЕКП, аби регулятор роз'яснив наскільки вимога «Рівнеобленерго» законна.

 

Сьогодні ми дотримуємось цієї процедури. Ще 8 липня ми звернулись у НКРЕКП за роз'ясненнями. Відповіді поки немає, наступного тижня ми повторно листа у НКРЕКП направимо. Ми тричі звертались до «Рівнеобленерго», відповіді немає.

 

Проблема полягає у тому, що обленерго хоче встановити лічильники на підстанціях для того, щоб селищна рада відшкодовувала різницю у спожитій електроенергії, яка виникне між показниками споживачів, фізичних осіб, і центральним лічильником, яка буде.

 

Теоретично, споживач вкрав 10 кіловатів електроенергії, а заплатити за це має селищна рада. Я вважаю, що то нелогічно. І думаю, що то не зовсім законно. Це ціль, яку вони переслідують. Встановити лічильники, щоб селищна рада компенсувала їм крадіжки.

У будь-якому випадку це питання винесуть на сесію, каже Олександр Осмолович:

- Звертаю увагу на те, що чинне законодавство передбачає встановлення лічильників обліку електроенергії на електромережах при наявності у цих мереж суб'єктів господарювання. Побутові споживачі не є суб'єктами господарювання.

 

Ми не заперечуємо, щоб були лічильники для обліку електроенергії, яка передана в мережі. Енергетики ставлять питання інакше – лічильники встановлюють для того, щоб селищна рада платила оту різницю.

 

У обленерго є їхня позиція, у нас є своя. Врешті-решт крапку у цій історії може поставити суд.

 

Енергетики шантажують нас, що відключать споживачів. Але це їхні споживачі. У них є прямі договори з тими 780 споживачами, нехай відключають. Це їхнє право. 

Роботи зі встановлення лічильників заплановані у Володимирці 11 серпня. Якщо енергетиків знову не допустять, каже Алла Ліхачова, 18 серпня буде відключення.

Фото - «Рівнеобленерго»

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень