На півдні України пройшла моторошна пилова буря (ВІДЕО)

Таке явище може виникати через постійну вирубку лісів?

Сильна пилова буря пройшла у Південному мікрорайоні Запоріжжя.

Місцевим жителям вдалося зняти стихію на відео.

 Вітер підіймав пісок з землі й сильними поривами ніс його вулицями, в різні боки.

Відео опублікували в спільноті «Це Запоріжжя» в Telegram-каналі. На кадрах відео видно, як пісок летить з поривами вітру в різні сторони. Видимість при цьому практично нульова. Небезпечне метеорологічне явище було зафіксовано в Південному мікрорайоні міста.   

Для виникнення бурі достатньо всього двох факторів – сухого ґрунту і сильного вітру, від 10 м/с. Як пояснюють фахівці, при таких умовах, вітер підіймає з землі будь-які незакріплені частинки: пісок, пил, ґрунт. Все це створює пилову бурю, яка може бути дуже небезпечною для автомобілістів і людини.

За останній час в Запорізькій області було зафіксовано кілька піщаних бур і їх стає все більше. Вони несуть серйозну загрозу здоров'ю людини, а також зносять з полів родючий шар ґрунту. За кілька годин така буря здатна розвіяти до 500 тонн ґрунту з гектара ріллі.

Як стверджують експерти, таке явище може виникати через постійну вирубку лісів, оскільки дерева захищають міста і села від пилових бур, замети, пом'якшують клімат і затримують вологу в повітрі.

За повідомленням РБК-Україна

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень