На Донбасі виявлено російський комплекс радіоперешкод. Саме такий — уперше

Наявність такої сучасної техніки вперше зафіксувала місія ОБСЄ

Йдеться про сучасну російську установку радіоелектронної боротьби РП-377УВМ2 (RP-377UVM2).

Євгеній Цимбалюк

Як заявив кореспонденту Укрінформу Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк:

Російська військова присутність триває, СММ у своїх звітах постійно наводить випадки розташування російської техніки на окупованій території, наприклад, в останньому тижневому звіті спостерігачі ОБСЄ побачили змонтовану на вантажівці установку радіоелектронної боротьби RP-377UVM2, ця сучасна російська система була зареєстрована на Донбасі вперше.

Таким чином отримане чергове підтвердження безпосередньої участі Росії у збройному конфлікті на території України.

За словами очільника української місії при ОБСЄ,

делегація РФ під час обговорення російсько-українського конфлікту на засіданнях директивних органів Організації «традиційно виступає у руслі наративу «нас там нєт», розповідаючи нісенітниці про те, як українські військові воюють зі своїм народом та обстрілюють об’єкти цивільної інфраструктури.

Раніше командувач Об’єднаних сил, генерал-лейтенант Володимир Кравченко в інтерв’ю Укрінформу заявляв, що українські військові на Донбасі захопили та задокументували багато зразків зброї, яка перебуває на озброєнні виключно у ЗС РФ.

Засоби розвідки на окупованих територіях виявили російські: комплекс радіоелектронної розвідки «Торн-МДМ» і комплекси радіоелектронної боротьби РБ-341В «Леер-3», РЕБ 1Л269 «Красуха-2», РБ-109A «Биліна», «Репеллент-1», радіолокаційні станції «Каста-2Е2» тощо.

Також чимало новітніх російських комплексів радіоелектронної боротьби було виявлено на Донбасі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ, що свідчить про продовження зусиль Росії з «глушіння» безпілотників СММ та перешкоджання її роботи на окупованих територіях.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень