На Заході України збивати дрони важче: у Повітряних силах назвали причину

Все через особливості ландшафту

За словами речника Повітряних сил Збройних сил України Юрія Ігната, в західних регіонах, де переважають ліси й пагорби, ускладнюється візуальна видимість ворожих цілей.

Мобільні групи можуть чути проліт «Шахеда», але для знищення дрона його також потрібно бачити. Про це він заявив в ефірі телемарафону.

- У західних областях більш гірська місцевість, сотні метрів над рівнем моря, пагорби, ліси. Починаючи з Хмельницької та Тернопільської області, місцевість є горбистою. Ці пагорби ускладнюють збиття Шахедів, – сказав Юрій Ігнат.

Він також звернув увагу на те, що обмежена видимість скорочує проміжок часу, доступний для захисників для збиття дрона, збільшуючи тим самим ймовірність того, що дрон досягне своєї цілі.

Ігнат зазначив, що ворог обстрілює територію Україні різними типами озброєння фактично щоночі.

- Ось і цієї ночі росіяни атакували Україну шістьма ударними БПЛА типу Shahed, а також двома ракетами — Х-59 та Х-31. П’ять «шахедів» наші засоби протиповітряної оборони збили. Також збито ракету Х-59.

 

Щодо ракети Х-31, то те, що вона не була збита, не означає, що вона досягла своєї цілі. Є й інші засоби протидії. І вони спрацьовували й раніше, в тому числі й по цьому типу ракет.

 

Взагалі, Х-31 — ціль досить складна, це надзвук, швидкість польоту понад 3000 кілометрів за годину, як «Онікс», і для збиття такої цілі потрібні Patriot, - вказує речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень