На Заході України зафіксували землетрус, через який у будинках затрусилися люстри

З чим можна його порівняти

Минулої ночі в районі селища Велика Добронь, що на Закарпатті, відбувся землетрус на глибині близько 2 кілометрів з магнітудою 3,3 за шкалою Ріхтера. 

Директор Інституту геофізики Національної академії наук України Олександр Кендзера розповів:

Майже всі сейсмічні станції карпатського регіону записали цей землетрус. Він відбувся в зоні, де часто трапляються землетруси. Але цього разу він був трішки потужніший. Зазвичай там фіксуються землетруси магнітудою 2 бали за шкалою Ріхтера, а цей землетрус був сильнішим – його записали сейсмічні станції. Він відчувався людьми в декількох населених пунктів регіону.

За словами сейсмолога, цей землетрус можна описати, наче поруч із будинком проїжджає важка техніка. Через нічний інцидент у будинках місцевих мешканців трохи затрусилися люстри на стелі.

Люди відчули коливання будинку, але вони були не дуже сильні. Річ у тому, що люди зараз налякані тими землетрусами, які відбулися в Туреччині. Тому навіть маленькі за силою землетруси викликають у населення тривогу та переживання. Вони їх дуже гостро відчувають та переживають. Але за силою цей землетрус можна схарактеризувати за відчуттями, коли поруч з домом проїжджає важка техніка, не більше, – пояснив Олександр Кендзера.

Джерело: ТСН

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень