На які хвороби вказують збільшені лімфовузли

Це важливий момент, який не можна ігнорувати

Збільшенні лімфовузли свідчать про негаразди в організмі.

Чимало видів онкологічних хвороб проявляються саме збільшенням лімфовузлів. Метастази починаються теж саме тут. Спочатку лімфовузол – потім по всьому організму. 

 

Як зрозуміти, який стан нормальний 

Нормальний лімфовузол завбільшки не більше ніж 1 сантиметр.

Камінчик розміром пів сантиметра – це нормально. У худорлявих людей лімфовузли можна промацати у багатьох зонах — шия, ключиця, пахви, пахова область, на голові, за вухами. Практично не буває лімфовузлів розміром менш як 1 см, за якими б ховався рак. Але якщо він уже 2,5 см, то у 40% випадків причина саме в онкологічному захворюванні, – кажуть лікарі.

Друга відмінність нормального вузла в тому, що він має бути м'яким та рухомим. Якщо він рухливий, м'який і не збільшений, турбуватися нема про що.

Де розташовуються вузли

Якщо збільшений лімфовузол на шиї, це може вказувати на інфекції зубів або у ротовій порожнині, коли є якісь проблеми в області голови. При збільшенні вузлів задньої групи можна запідозрити туберкульоз, хворобу котячих подряпин, вірусні та бактеріальні інфекції, онкозахворювання, аутоімунні патології.

Залежно від розташування вузла можна визначити, який саме орган слід оглядати у першу чергу. Якщо шийні – то голова, якщо під пахвою – груди, у паху – варто звернути увагу на ноги та таз.

Особливо важливо подивитися на надключичні вузли. Ризик, що там рак – 50 на 50. Це вже той випадок, коли відтягувати на якийсь інший час просто неможливо.

Небезпечний для життя стан – це збільшення лімфовузлів на всьому тілі. Інколи так організм може реагувати на лікарські засоби, а в інших випадках так проявляється туберкульоз, СНІД або вовчак.

Найкраще вчасно проходити огляди у сімейного лікаря і не ігнорувати перші симптоми негараздів.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень