«На вулицях повна анархія»: REUTERS про ситуацію в Алмати до введення військ (ФОТО/ВІДЕО)

Тепер там розстріли та зачистки?

Події в Казахстані викликають значний інтерес, але прикметно, що ні ЄС, ні США, ні НАТО до останнього часу жодних заяв не робили.

Існують свідчення того, що протести громадськості, які втомилися від кількох десятиліть правління клану Назарбаєва, носили все ж достатньо хаотичний характер, почасти переростаючи в бунти та мародерство.

ПОВНА АНАРХІЯ

Сьогодні зранку REUTERS публікує матеріал під заголовком: «Президент Казахстану не зміг присмирити протести, держави екс-СРСР вводять війська»

В цій публікації, зокрема, мовиться:

Мабуть, прагнучи вгамувати гнів громадськості, Токаєв у середу звільнив сина Назарбаєва з посади голови потужної Ради Безпеки і взяв її на себе.

Він також призначив нового главу Комітету державної безпеки, наступника КДБ радянських часів, і усунув племінника Назарбаєва з посади №2 у комітеті.

Кабмін Токаєва також пішов у відставку.

…………………………….

Мешканець Алмати, який змішався з протестувальниками в середу, сказав, що більшість тих, кого він зустрів, схоже, були вихідцями з бідних околиць міста або сусідніх сіл.


На головній площі роздавали горілку, дехто обговорював, чи йти на міський базар чи на багатий район для можливого мародерства, – розповів мешканець.

«На вулиці повна анархія», - сказав він.

Кадри мародерства транслює багато телеканалів, зокрема, й Euronews. Виглядає, що вони, дійсно, мали місце.

ВВЕДЕННЯ ВІЙСЬК ОДКБ

Офіційна влада Казахстану говорить, що заворушення в країні були спланованими і, фактично, називає протести міжнародною спецоперацією з метою захоплення влади.

Вже вночі до Казахстану ввійшли війська (переважно спецназ) Росії та країн членів ОДКБ.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у фейсбук заявив про ухвалене рішення направити Колективні миротворчі сили ОДКБ до Казахстану з метою стабілізації та нормалізації обстановки.

«У зв'язку зі зверненням президента Республіки Казахстан К.-Ж. Токаєва та через загрозу національній безпеці та суверенітету Республіки Казахстан, викликану, в тому числі, втручанням ззовні, Рада колективної безпеки ОДКБ відповідно до статті 4 договору про колективну безпеку ухвалила рішення направити Колективні миротворчі сили ОДКБ до Республіки Казахстан на обмежений за часом період з метою стабілізації та нормалізації обстановки у цій країні».

 

https://twitter.com/ZampolitGistapo/status/1478969089561403392?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1478969089561403392%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fforum.pravda.com.ua%2Findex.php%3Ftopic%3D1115345.2280

ЧИМ ВСЕ ЗАКІНЧИТЬСЯ?

Вважається, що рівень спротиву буде надалі визначатися виключно кількістю зброї, яка є у протестувальників.

Як дехто припускає:

- Зачистить  с наскока город миллионник, если там оказывают  вооруженное сопротивление  без  жертв не выйдет.  При гибели  мирных радикализация неизбежна.  Всех списать  на тереристов и игиловцев не выйдет. Как только  возобновиться сеть, ролики польються рекой.

Сами  казахи знают, что пощады не будет, в случае здачи  всех найдут, запытают и  поубивают, мотивация 

Если  оружия в массе нет – будет жестокое подавление,  с  появлением на выходе нового  «русофобского»  народа.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень