На українських АЗС виник дефіцит: експерт розповів, що буде з цінами на пальне

На його думку, учасники ринку штучно створили дефіцит палива

Останніми днями в українських містах на АЗС утворилися величезні черги автівок через дефіцит пального. Заправки обмежили його продаж - лише по 10 літрів на машину. Разом із чергами почали рости і ціни.

Що буде далі з наявністю пального та цінами на нього, розповів експерт з енергетичних питань, директор спеціальних проєктів  НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев.

Так, на його думку, учасники ринку штучно створили дефіцит палива і наразі отримують більші прибутки, аніж у них були до війни. Щодо прогнозів, чи збережеться цей дефіцит і надалі та якими будуть ціни, то експерт висловив побоювання, що час від часу нестача палива буде повертатися і ціни на нього будуть зростати.

У мене великі побоювання, що час від часу нестача палива буде повертатися і ціни на нього будуть зростати доти, допоки уряд не перестане гратися в демократію і не перестане думати, що під час війни ринок може самостійно врегулювати співвідношення попиту і пропозиції і встановити справедливі ціни.

 

Поки не буде забезпечено жорстке державне регулювання, а в окремих питаннях державне управління об’єктами енергетичної інфраструктури - окремі  учасники ринку будуть дозволяти собі шантажувати усіх громадян України і грати на руку ворогові, компенсуючи власну недолугу політику за рахунок усіх інших, - зазначає Рябцев.

Він також додає, що зростання цін може бути яким завгодно, поки держава не забезпечить жорсткий контроль за діяльністю трейдерів. «Допоки не буде примусово зменшено апетити окремих трейдерів - ціни будуть зростати», - підсумував експерт.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень