На території нового корпусу Острозької академії на Рівненщині утворилося провалля (ФОТО/ВІДЕО)

Урвище глибиною в три метри

На території нового корпусу Острозької академії на Рівненщині утворилося провалля. 5 жовтня біля міського тротуару обвалилася земля приблизно на три метри. 

На місці обвалу виявили підземелля, яке може датуватися XVII століттям з лабіринтами та кованими дверима тих часів.

Імовірною причиною обвалу землі стали дощі та рух вантажівок через місто. Наразі, проїзд габаритного транспорту по центральній дорозі Острога – заборонений. 

«Ми, коли почали робити новий корпус, дослідили всі фундаменти, найняли спеціально краєзнавців. Тобто там, де новий корпус, ми впевнені в тому, що буде все в порядку. А ось навколо корпусу територія, на якій навіть стоять будинки, а особливо там, де проїжджа частина — ця територія не розкопана і не досліджена», — розповів Суспільному в.о. ректора Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник.

Місце події обгородили, на щастя, ніхто не постраждав. Проводити розкопки в лабіринтах поки не планують.

«Ми знаємо, що зараз необхідні великі кошти, щоб робити розкопки, і хочемо законсервувати це провалля. Я впевнений, там будуть знайдені такі артефакти княжої доби, від яких будуть дивуватись люди. Їх треба зберегти, знайти кошти для того, щоб зробити розкопки.

 

Можливо, управління культури включиться в цю справу. Я навіть уже і назву придумав новому проєкту — «Підземне місто». Воно стане туристичною Меккою, коли ми розкопаємо підземне місто, - розповів Ігор Пасічник.

Прокоментувати ситуацію в адміністрації закладу Радіо Трек відмовилися. Упродовж трьох днів ректор «Острозької академії» Едуард Балашов був у США з робочим візитом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень