Наскільки сонячні електростанції популярні на Рівненщині: скільки родин їх вже мають

У Рівненській ОДА назвали цифри

Фото з мережі
Фото з мережі

885 родин з Рівненщини користуються сонячними електростанціями.

Використовують електроенергію для власних потреб та за зеленим тарифом продають її до об’єднаної енергетичної системи України.

При цьому кількість електроенергії, яку мешканці області можуть продавати, залежить від місяця, погоди та кількості спожитої електроенергії на власні потреби.  Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

На фото - перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін
Прший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін

Впродовж минулого року сонячні електростанції придбали 368 родин, а це майже 42% від загальної кількості встановлених на Рівненщині електростанцій.

На сьогодні загальна потужність усіх встановлених сонячних електростанцій становить майже 24 мега вата. За увесь час вони виробили понад 19 мільйонів кВт годин енергії.

Зауважимо, що на сьогодні ціни на сонячні електростанції потужністю 30 кВт коштують понад 400 000 грн.

Крім того, є електростанції з меншою потужністю і коштують вони дешевше. Так, електростанцію на 2.2 кВт можна придбати за ціною від 69 000 грн.

Електростанції з такою потужністю призначені для роботи на господарствах, які не підведені до зовнішньої електролінії або при умовах стабільного відключення від лінії. Така станція забезпечить лише базові енергетичні потреби користувача, тож для великого житлового будинку її буде замало.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень