На що 15 лютого не можна витрачати гроші: народні прикмети

15 лютого церква вшановує пам'ять святого Онисима

Православна церква України 15 лютого за новим стилем вшановує пам'ять апостола від 70-ти Онисима та преподобного Пафнутія Києво-Печерського. 

15 лютого в старовину прийнято було «проганяти» зиму, яку випроваджували гучними гуляннями і піснями з хороводами.

Казали, що це час, коли зима на весну злиться через те, що остання проганяє її зі своїх володінь. Саме тому дуже часто в такий день буває холодна погода.

У цей день загартовували зерно для майбутнього посіву, а також виносили на мороз пряжу. Після процедури нитки ставали рівнішими, а речі, виготовлені з них, довше носилися.

Наші пращури вірили, якщо в цей день самотня людина щиро помолиться, то скоро вона знайде свою другу половинку.

А ще у цей день було прийнято вітати та обдаровувати пастухів. У будь-якому селі люди з такою професією були дуже затребувані. Їм дарували пряжу, частували вином та пивом, годували пирогами.

Що не можна робити 15 лютого

Не можна 15 лютого витрачати гроші на неважливі покупки, бо вони могли притягнути погану енергетику та прогнати достаток.

Цей день наші пращури вважали відправною точкою фінансових проблем. Тому не можна 15 лютого брати гроші в борг або позичати. Повернути взяте і позичене буде дуже складно.

Чоловікам сьогодні заборонено працювати з інструментом із довгою ручкою (молоток, сокира тощо), щоби згодом не було проблем із чоловічим здоров'ям.

Сьогодні з порожніми руками в чужу хату не заходять, і дарують подарунки кожному члену сім'ї. Інакше дружні відносини з господарями будинку зіпсуються.

Не можна 15 лютого займатися плануванням майбутнього. Пращури казали, що заплановане у цей день не здійсниться.

Народні прикмети на 15 лютого

  • Яка погода на Онисима, таким і вересень буде.
  • На небі яскравий повний місяць - чекай похолодання.
  • Якщо в день Онисима мало снігу, то чекати неврожаю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень