На Рівненщину йде потепління, а на Новий Рік натиснуть «чарівну кнопку»

Аби мешканці області провели свята зі снігом

На Рівненщині до 13 грудня прогнозують потепління до п'яти градусів тепла. Про це на брифінгу ОДА повідомив начальник обласного центру гідрометеорології Богдан Масовець.

Якою буде погода

До 13 грудня очікуємо незначне потепління.

 

Це означає, що денні температури сягатимуть до +5 градусів тепла. Нічні від -3 до +2 градусів.

 

Протягом цих днів збережеться на дорогах ожеледиця.

 

Також будуть опади у вигляді мокрого снігу та дощу.

 

Зараз настає період маленької відлиги, - розповідає Богдан Масовець.

Насамкінець головний синоптик Рівненщини жартома сказав, що на Новий Рік натисне на чарівну кнопку, аби люди зустріли свята зі снігом

Загалом взимку 2021-2022 років в області очікують морозні періоди – по 5-6 днів зі снігопадами. Грудень буде тепліший, відносно норми – періоди мінусової температури чергуватимуться з потепліннями. У січні очікують до 17-18 градусів морозу

Що кажуть рятувальники

У Службі порятунку порадили з настанням холодів звернути увагу на експлуатацію пічного опалення і засобів обігріву. Т.в.о начальника Головного управління ДСНС  Рівненщини Юрій Корецький повідомив, що основною причиною пожеж у зимовий період є необережне поводження з вогнем.

Впродовж 11 місяців 2021 року на території області виникло 1139 пожеж. Внаслідок вогню загинуло 26 осіб, а 14 людей отримали травми.

 

Матеріальних збитків завдано на більше ніж 323 мільйони гривень. Ріст пожеж за останній рік зафіксовано в Сарненському районі.

 

А кількість загиблих найбільша в Дубенському районі. Люди загинули під час пожеж, які виникли з причин необережного паління та порушення правил пожеж пожежної безпеки при експлуатації печей.

Також основними причинами пожеж були необережне поводження з вогнем, коротке замикання, підпали, пустощі дітей, несправність транспортних засобів та розряд блискавки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень