На Рівненщині відкрили унікальний завод, в який інвестор вклав мільйони гривень (ФОТО)

Поки – це єдине підприємство в області

Перший завод «Халяль-Компанія», де вироблятимуть м'ясо для мусульманських країн, відкрили на Рівненщині.

Інвестор вклав у завод, який побудували у селі Великий Мидськ, що в колишньому Костопільському районі, понад 70 мільйонів гривень.

Підприємство виготовлятиме яловичину за спеціальним методом забою тварин й експортуватиме продукцію в Туреччину, а можливо й в інші мусульманські країни, говорить голова облдержадміністрації Віталій Коваль:

Завод з переробки м’ясних виробів – це повністю сучасне виробництво на технології халяль.

 

Це іноземні інвестиції, зокрема, турецький бізнес вклав кошти у завод.

 

І це підприємство дозволить нам експортувати продукцію у країни, де є м’ясні вироби лише з валяльним сертифікатом.

Зокрема, на своїй сторінці у Фейсбуці Віталій Коваль написав таке:

Побудову, закупку та монтаж обладнання на кожному етапі контролювали турецькі експерти, аби весь технологічний процес відповідав канонічним вимогам Ісламу.
 
Одразу після відкриття підприємство подасть заявку на отримання сертифікату «Халяль». Він дозволить експортувати продукцію в усі ісламські країни.
 
Сьогодні разом з Надзвичайним та Повноважним Послом Туреччини в Україні Ягмуром Гульдере та заступником керівника Офісу Президента Андрієм Сибігою відвідали забійний комплекс.
 
Переконалися — тут вироблятимуть екологічно чисту м‘ясну продукцію. Це дасть можливість зберегти її якість набагато довше. Потужності комплексу — 10 тонн за добу.
 
Сьогодні створюється нова екосистема, коли зв’язки між агровиробництвом і покупцем з-за кордону набувають нових якісних показників.

Віталій Коваль - голова Рівненської ОДА.
Віталій Коваль - голова Рівненської ОДА.

Працюватимуть на підприємстві місцеві мешканці, які пройшли стажування у Туреччині. Для виготовлення м’ясної продукції спеціально розводитимуть худобу абердино-ангуської породи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень