На Рівненщині ТЕЖ не все «гладко» і можуть бути жертви: про ризики вибуху, як на Прикарпатті (ФОТО)

Техніка безпеки під час поводження з киснем має бути на високому рівні

У ковідних медзакладах Рівненщини виявили порушення, але там постійно вживають заходів, аби не допустити трагедії, яка сталася на Прикарпатті.

Нагадаємо, напередодні у Косові через вибух кисню загинули троє пацієнтів, а ще троє медпрацівників перебувають у реанімації з опіками різного ступеню.

На Рівненщині регулярно обстежують ковідні медзаклади, виявляють недоліки та усувають їх, говорить перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін:

Характерні порушення, які у нас все ж таки виявили – це робота механізмів, які експлуатують та виробляють кисень, без дозволів.

 

Також є випадки недостатнього інструктажу медичного персоналу лікарень.

На Рівненщині є 21 лікарня, де рятують хворих на коронавірус. Лише у трьох – встановлені кисневі станції, ще у 8 – є кріогенні ємкості. У решті 10-ти медзакладах використовують кисневі концентратори.

Аби знизити ризики вибуху, у ковідних медзакладах поступово зменшують використання кисневих концентраторів і переходять до подачі кисню централізовано, повідомив Сергій Подолін.

 

Нещодавно на закупівлю обладнання і встановлення кисневих станцій в область надійшла субвенція.

Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін
Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін

Також з персоналом постійно проводять інструктажі щодо роботи з апаратами, які продукують кисень. Найближчим часом превентивну роботу проведуть з керівниками медзакладів.

До слова, попередньою причиною вибуху у Косові вважають заупокійну свічку, яку біля померлого від коронавірусу поставила санітарка.

Як вибухнув кисневий балон у лікарні: за померлим від COVID-19 запалили свічку (ФОТО)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень