На Рівненщині створили нове комунальне підприємство

Воно опікуватиметься психологічним здоров’ям та соціальними послугами

Обласна рада напередодні Нового року створила новий комунальний заклад – «Денний центр соціально-психологічної допомоги». Рішення ухвалили 23 грудня, враховуючи подання обласної держадміністрації та відповідно до Закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству». 

Заклад працюватиме на базі консультативної служби, в тому ж приміщенні – за адресою: м.Рівне вул. Червонія, 29.

Директором комунального закладу, відповідно до розпорядження голови обласної ради, призначили Олену Бобровську. Вона обійматиме цю посаду від сьогодні й по 30 березня.

Денний центр є спеціалізованою службою підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі).

Центр створили для надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги, а також соціальних послуг постраждалим особам, у тому числі у випадках, коли такі особи звернулися разом із дитиною, та для забезпечення їм (за потреби) можливості отримання послуг короткострокового або цілодобового перебування («кризова кімната»).

Серед основних завдань Денного центру є:

  • надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги постраждалим особам;
  • виконання програм для постраждалих осіб відповідно до типових програм для постраждалих осіб, затверджених Мінсоцполітики;
  • організація та проведення семінарів і тренінгів для постраждалих осіб;
  • проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання повторним випадкам насильства щодо постраждалої особи та формування нульової толерантності до його проявів у суспільстві;
  • надання належних послуг особам постраждалим від сексуального насильства, вчиненого представниками держави-агресора, за принципом «єдиного вікна», з дотриманням правил конфіденційності відповідно до потреб особи;
  • функціонування кімнати, «дружньої до опитування дітей»;
  • функціонування обласного консультативного кризового телефону для постраждалих осіб.

Зауважимо що послуги для клієнтів центру є безплатними. Відповідно до положення про діяльність Денного центру платні послуги тут теж можуть впроваджувати відповідно до чинного законодавства.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень