На Рівненщині пропонують перейменувати 15 сіл: відомий перелік і Що кажуть люди

Про декомунізацію в області

Процес декомунізації на Рівненщині триває. Зокрема, в області демонтовують радянські символи, перейменовують вулиці і населені пункти.

Нещодавно під час засідання Ради громад Нацкомісія зі стандартів державної мови рекомендувала змінити назви 15-ти населених пунктів Рівненщини. Про це повідомляють на facebook сторінці Рівненської ОДА

Першочергово рекомендують перейменувати села Московщина, Мятин і Придорожне, що на Дубенщині та село Партизанське, яке у Сарненському районі.

Також переглянуть назви сіл Бригадирівка, Дружба, Зоря, Красне, Красносілля, Молодіжне, Руда-Красна, Тараканів, Труди, Травневе, що у Дубенському районі.

На думку комісії, їхні назви не відповідають нормам української мови або пов'язані з російською політикою. Тергромади мають ухвалити рішення щодо цього до 27 квітня.

Ідея перейменування сіл сподобалася не всім. Зокрема, під дописом у Фейсбуці користувачі пишуть таке:

Назарій Поліщук Цікаво з Таракановим і Зорею! Це ж центри громад, назви яких в людей не асоціюються з комунізмом.

 

Люба Зинченко Вам видно немає чим зайнятися. Вже і ДРУЖБА муляє. Цирк та й годі.

 

Юлія П. якщо тема знову піднялась, то це типу виходить скоріше ПРИМУСОВА рекомендація.І непотрібно замилювати людям очі.

 

Людмила Грицаюк А вам не здається, що зараз можливо треба вирішувати інші проблеми?

 

Serhii Delidon Бачу Зоря вперто декому знову ніяк жити не дає.

 

Ірина Гончарук От не має людям чим зайнятися. Краще погляньте на трасу Київ-Чоп. Асфальт зійшов разом зі снігом. Яма на ямі. Про дороги між селами і районами взагалі мовчу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень