На Рівненщині політичні та духовні діячі зі всієї країни обговорювали сімейні цінності (ФОТО)

«Церква та влада – це партнери, які бажають добра державі» (с)

Вперше на Рівненщині відбулося засідання Всеукраїнської Ради Церков.

В стінах Національного університету «Острозька академія» сьогодні, 30 вересня, зібралися представники найбільших релігійних концесій (ред. зібралися представники православних, католицьких, протестантських, мусульманських та юдаїстських церков) та влади, аби обговорити питання сімейних цінностей.

Нині є багато викликів, які потрібно вирішувати спільно з церквою та владою, адже вони будують суспільство, розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль:

– Рівненщина є лідером по народжуваності й у нас найбільше мам-героїнь. Питання фундаментальних сімейних цінностей і родини для нас  в пріоритеті.

 

Зараз дуже важлива синергія між владою і церквою суспільством, тому що ми будуємо і формуємо суспільство. Є багато викликів у різних напрямках, тому їх потрібно вирішувати спільно, а особливо – сімейні цінності, – зауважив очільник краю Віталій Коваль.

Нині ж влада та церква спільними зусиллями прагнуть підтримувати українські сім’ї, аби вони могли розбудовувати нашу державу. На засіданні представники ради церков прийняли звернення з цінностями, які прагнуть відстояти, а також ініціативу щодо відновлення окремого Міністерства у справах сім’ї. Про це розповів глава Української Греко-Католицької церкви Святослав Шевчук.

– Ми всі хочемо об’єднувати зусилля для підтримки української сім’ї. Сім’ї, як єдності чоловіка і жінки відкритої до народження дітей. Ми всі хочемо, щоб ця базова клітина народу в країні була здоровою і мала підтримку з боку держави, громадськості та церкви.

 

Сьогодні сімейна тематика є в багатьох міністерствах, але окремого органу, який би займався втіленням у життя сімейної політики, немає. Колись він був, але зараз такого немає, тож ми прагнемо відновити його.

 

Сімейні цінності – це цінності загальнолюдські, які не є лише темою чи власністю одної церкви чи релігії. Ми всі разом об’єднанні навколо однієї проблематики і всі разом хочемо працювати на благо української родини, – зауважив Святослав Шевчук.

На сьогодні українських сімей підтримують чимало міністерств, зокрема Міністерство молоді та спорту, а також Міністерство соціальної політики.  

Так, Міністерка соціальної політики Марина Лазебна розповіла:

– Сьогодні знаковий день, бо сьогодні свято Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, а також День усиновлення. Для соціальної політики – це надважливий день, тому що є усиновлювачі, люди, які беруть дітей у свої родини, дарують любов і тепло. Ми їх називаємо батьки, які народжують серцем, і сьогодні це важливий день.

 

Церква та інститути влади – це партнери, які бажають добра державі. Ми визначили основні точки, де сьогодні потрібно об’єднуватися. Це попередження і боротьба з наслідками домашнього насильства.

 

Нам треба об’єднуватися для протидії соціального сирітства, це проблема, коли батьки їдуть на заробітки, а діти залишаються самі з бабусями, дідусями. Ми говорили про освітні проблеми, про просвітницьку політику, яка має бути у закладах освіти. Влада і церква мають робити все для того, аби було краще жити українцям.

Міністерка також зауважила, що надалі варто проводити якомога більше просвітницької діяльності з громадами. Також вона вважає за потрібне посилити комунікацію міністерства із Всеукраїнською радою церков, аби інформація про програми, які вони запускають стали більш відомими для людей через церковних діячів.

До речі, місце проведення такого масштабного заходу обрали не просто так, розповідає голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

– Острозька академія є колискою цінностей у Рівненській області, найстаріший навчальний заклад, якому цього року буде 445 років. Це місце духовності, сили, це культурно-релігійна столиця Рівненської області, – розповів Віталій Коваль.

Окрім того, ректор навчального закладу Ігор Пасічник зауважив:

– Сьогодні дійсно знакова подія в стінах Острозької академії. Хоча вона є закономірною, річ у тому, що ми цього року відзначаємо 445 років закладу, а отже 445 років вищої освіти в Україні.

 

Разом з тим ми знаємо, що наша історія славиться тим, що тут була унікальна свого часу міжнаціональна єдність. Національна міжрегіональна культура об'єднувала тут багато конфесій, багато релігій і вони тут спокійно співіснували. І символічно, що саме тут відбулося засідання Ради Церков. Ми пишаємося тим, що саме сімейні цінності – це один зі складових компонентів виховання студентів (ред. Острозької академії).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень