На Рівненщині перевірили десятки водойм і назвали ті, де купатися безпечно (ПЕРЕЛІК)

Фаворит безпеки — Біле озеро

Понад пів сотні водойм Рівненщини перевірили на безпечність і це чи не найбільша перевірка за останні 20 років. Фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб відібрали понад 200 зразків води і виявилося, що у чверті водойм є перевищення допустимого рівня бактерій, а кожна п’ята водойма – небезпечна за санітарно-хімічними показниками.

В озері Селянське та у кар’єрі в Орлівці, що на Сарненщині, виявили яйця гельмінтів, а на Басовому Куті у Рівному та на Здолбунівському пляжі зафіксували холероподібний вібріон.

 

Щоправда, головний санітарний лікар області Роман Сафонов заспокоює, мовляв, знахідка не викликає холеру, але може спровокувати діарею, якщо людина проковтне заражену воду.

Тож за результатами перевірки з пів сотні водойм області рекомендують купатися лише у кількох. Наприклад, у річці Стир у Хрінниках, на Білому озері, у ставку в Гощі та на Горині у ділянці, що протікає неподалік Рівного через село Олександрія. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень