На Рівненщині матір волонтерки, якій росіяни вистрелили прямо в серце, утримує десятки евакуйованих тварин

Котів та собак евакуювали з Київщини у перші дні війни  

Майже 30 евакуйованих з Київської області котів і собак самостійно утримує 67-річна матір загиблої волонтерки Яніни Ренк Галина Кашпер.

Двір невеликої хатини в центрі Дубровиці став притулком для 20 котів і 7 собак, яких у перші дні війни волонтерка врятувала з-під Бородянки. На третій день війни вона вирушила забрати ще, але дорогою зникла. Згодом стало відомо, що жінку вбили.

«Мейсік  – мій хороший, немає нашої мами» – 67-річна Галина тримає на руках улюбленого котика доньки Яніни.  Відома столична волонтерка Яніна Ренк привезла його та ще 20 котів на другий день вторгнення. З ними й семеро собак.

 

Поїхала ще забрати тварин з притулку в селі Кухарі, що неподалік Бородянки. Там і обірвався зв'язок з нею.

Матір жінки каже, дізналася про загибель Яніни в кінці березня.  

Куля снайпера була – прямо в серце. І все (плаче). Люди знайшли та похоронили, чужі люди хоронили солдатів, – плаче пані Галина. Могила Яніни – у житомирському селі Малин. Це, за словами матері, підтвердила ДНК-експертиза.

Усі дев’ять місяців одинока старенька утримує десятки тварин. Сама ледь зводить кінці з кінцями, але в пам'ять про доньку її улюбленців на вулицю не викидає:

Після похорон доньки здоров’я не маю. Тиск мучить, не можу не годувати тварин. Можу померти і тварини поряд зі мною. Хто має душу та серце, заберіть тварин! – просить жінка.

Котів Галина тримає в закритому приміщенні, більшість собак – у будках на вулиці. Коштів на якісну їжу всім бракує, тож тваринам варить каші.

Дізнавшись про поневіряння матері загиблої, рівненські волонтери регулярно передають їй корм. І допомагають у цьому патрульні поліцейські.

Жінка не викидає тварин на вулицю, це гідний вчинок і біль… Ми протягом усього часу допомагаємо, скільки є запасів кормів. Підкидаємо, щоб змогла прохарчувати. Бо ж розуміємо, для мами – старшої жінки – утримувати таку кількість тварин – дуже важко, – розповіла зоозахисниця Алла Лосік.       

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень