На Рівненщині цвітуть каштани: Що віщує така аномалія? (ФОТО)

Біолог пояснив, що це вже звичне явище

Фото - Рідне Рівне
Фото - Рідне Рівне

«Золоту» осінь на Рівненщині зустрічають квітучі каштани.

Цьогоріч каштани знову зацвіли вдруге. Дерева з цвітом помітили неподалік Здолбунова. Про це повідомили групі Рідне Рівне.

На Рівненщині зацвіли каштани. Таку дивину помітили неподалік Здолбунова, – йдеться у повідомленні.

За народними прикметами, осіннє цвітіння дерев віщує затяжну осінь.

А ось фахівці-біологи пояснюють рідкісне явище погодними умовами. Доктор біологічних наук Сергій Волгін пояснив, що на повторне цвітіння каштанів впливають дві речі: дуже тепле літо і примусовий листопад.

Таке траплялось і колись, якщо ви згадаєте своє дитинство, але раніше це було зовсім поодиноким явищем. Примусовий листопад, який спричиняє каштанова міль, вводить гілки дерев в стан спокою і стимулює достигання бутонів, які закладаються ще влітку. Достигнуті бутони взимку і восени не можуть нормально розвиватися, – розповів Сергій Волгін у коментарі для видання Район.Луцьк.

Зауважимо, що каштанова мінуюча міль вже 25 років є проблемою для України, адже уражує не тільки каштани.

В рослин страждає листя, цим і спричинений ранній примусовий листопад. Деревце скинуло листя і через перепади температур думає, що вже наступила весна. Стресовий фактор дерево сприймає як зміну пори року, – пояснила доцентка кафедри ботаніки Оксана Іванців.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень