17 тисяч дітей на Рівненщині – у зоні ризику. Вони можуть підхопити інфекцію, яка має летальні наслідки

І чому важливо якнайшвидше вакцинувати дітей

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов розповів, що для того, аби не допустили спалаху кору, Мінохорони здоров’я розгортає кампанію з вакцинації проти кору. Мета кампанії – провакцинувати проти кору всіх нещеплених дітей, які з різних причин пропустили вакцинацію.

На сьогодні в області є 3 211 нещеплених дітей віком від 2-х років, а також 1 960 дітей, яким більше, ніж 6 та 7 років. Крім того, є 12 000 дітей, яким потрібно зробити календарні щеплення. Зробити це важливо до 1 вересня.

Щоб отримати надійний захист від кору, треба отримати 2 щеплення. Перше – у 12 місяців, а друге щеплення роблять в 6 років.

Роман Сафонов зазначив, що вакцина в області є. Минулого тижня з Нідерландів у вигляді гуманітарної допомоги надійшло 11 350 доз вакцини. Варто зауважити, що дітям до 18 років щеплення роблять безплатно.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень