На Рівненщині – грибний сезон: В області планують зібрати сотні тонн дикоросів

Найбільше - на Сарненщині

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Понад 350 тонн грибів цього року планують заготовити на Рівненщині. Відповідні дозволи вже отримали 10 підприємств області. Про це повідомили у Північно-Західному управлінні лісового та мисливського господарства.

Найбільшою популярністю користуються лисички, польські гриби, білі, а також маслюки, більшість з них мають зібрати на Сарненщині.

Додамо, що для збирання грибів для власних потреб не потрібно жодних дозволів.

Звертаємо увагу громадян, які заготовляють лікарські рослини, гриби, ягоди, горіхи тощо для власних потреб, що жодних дозволів чи лісових квитків їм не потрібно. Оскільки відповідно до нормативних документів «збір громадянами дикорослих трав’яних рослин, квітів, грибів, ягід, горіхів та інших плодів для власного споживання у лісах державної та комунальної власності, належить до загального використання лісових ресурсів і провадиться безплатно в межах встановлених максимальних норм безоплатного збору лісових ресурсів», – зауважив начальник Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Володимир Панчук.

Втім, варто пам’ятати, що збирати гриби, навіть для себе, під час війни можна не всюди. До прикладу, у Локницькій, Зарічненській, Висоцькій, Миляцькій, Старосільській та Березівській громадах ходити до лісу заборонено через мінну небезпеку.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень