На Полтавщині викрили злочинців, які заробляли на автівках для ЗСУ

Їх викрили працівники відділу протидії кіберзлочинам в Полтавській області

Шахрайську схему організував 30-річний мешканець Полтавщини.

Чоловік розміщував оголошення про продаж автомобілів для потреб ЗСУ на популярному торговельному майданчику. Надалі він спілкувався з потенційними покупцями та переконував надіслати передплату на підконтрольні рахунки. Після отримання грошей фігурант «зникав».

Зловмисник залучився підтримкою двох спільників. Вони оформлювали рахунки у банківських установах для отримання грошей потерпілих. Прибуток від «бізнесу» фігуранти розподіляли між собою і витрачали на власні потреби.

Правоохоронці за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення провели обшуки в оселях фігурантів та автомобільному транспортному засобі одного із них. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, «чорнові» записи, автомобіль та інші докази злочинної діяльності.

Наразі слідством вже встановлено кілька десятків осіб, яких ошукали зловмисники. Загальна сума збитків перевищує мільйон гривень.

Двом учасникам угруповання оголошено підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та судом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Підозрюваним загрожує до 5 років позбавлення волі.

Наразі правоохоронці з’ясовують місцеперебування організатора. Тривають слідчі дії з метою встановлення повного кола потерпілих та суми завданих збитків.

Джерело: Кіберполіція

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень