На кордоні з ЄС українців висаджують з поїздів: проблема з документами

Внутрішній паспорт громадянина України уже не підходить

Українці, тікаючи від війни, шукають тимчасового прихистку у країнах Європейського союзу. На кордоні українців пропускали навіть з внутрішніми паспортами громадян України, а дітей за свідоцтвом про народження.

Проте напередодні «Укрзалізниця» повідомила, що для перетину кордону відтепер необхідно мати закордонний паспорт. Втім поки перевізник пояснень від Державної прикордонної служби ще не отримував. Проте, випадки, коли українців знімають з потягів і відмовляють у проїзді, вже є. 

Винятки можливі на розсуд прикордонників за наявності інших документів, що засвідчують особу, та наявності бойових дій у регіоні, з якого їде пасажир.

 

Оскільки УЗ не отримувала від ДПСУ попереджень про зміни у правилах перетину кордону громадянами України, очікуємо від колег чітких пояснень недопуску біженців без закордонних паспортів, — йдеться у повідомленні.

А вже сьогодні ситуацію прокоментував речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

За його словами сервісні центри в країні вже відкрилися, відтак для виїзду прийматимуть виключно закордонні паспорти.

Уряд ухвалив постанову, згідно з якою визначено список документів для перетину кордону. Внутрішній паспорт в цьому списку не значиться.

На цей час варто дотримуватися порядку перетину кордону, де визначено, що його можна перетинати за закордонним паспортом , - сказав він.

Водночас Демченко уточнив, що діти можуть перетинати кордон за паспортним документом або за свідоцтвом про народження.

Втім, варто зазначити, що прикордонники можуть самостійно приймати рішення про пропуск людей з регіонів, в яких ведуться бойові дії.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень