«На кордонах – жах»: завертають всіх, хто теоретично може підлягати мобілізації? (ФОТО/ВІДЕО)

Що каже Прикордонслужба

На кордоні України станом на ранок неділі, 31 грудня, у чергах на пунктах пропуску стояло 105 автобусів та 490 автомобілів

В соцмережах повідомляють, що ситуація на західних кордонах України залишається важкою.

Через тривалі перевірки документів, створюються довжелезні черги. Деякі люди не витримують і їдуть назад.

В першу чергу і найретельніше перевіряють документи у чоловіків

НАГАДАЄМО:

30 грудня у мережі з’явилося відео про те, як багатодітного батька, який до цього неодноразово перетинав кордон, цього разу не випустили без довідки від ТЦК або військово-облікових документів.

На відео дівчина-прикордонник говорить, що з 20.00 29 грудня «є інше розпорядження» Про це пише УП

«До 20 години було так, як ви говорите – просто ми не були такі вимогливі, ми не вимагали від вас цих документів, ми дивилися тільки, що ви багатодітний, і ви перетинали (кордон – ред.)», – сказала вона.

Згодом у Держприкордонслужбі підтвердили, що через неодноразові підробки документів можуть вимагати в чоловіків, яким дозволено перетинати кордон, зокрема багатодітних батьків, витяг із протоколу ТЦК або запис про відстрочку в військовооблікових документах.

Про це розповів речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі виданню.

«Зважаючи, що ми неодноразово виявляли підробки документів, пов’язаних з багатодітством, наші інспектори можуть перевіряти цю умову виїзду чоловіків, зокрема, і за документами з територіальних центрів комплектування.

 

Це можуть бути витяг з протоколу ТЦК про прийняте рішення про відстрочку, або запис про відстрочку в військовооблікових документах», - повідомив Андрій Демченко.

Це вже відео цієї ночі

До того, раніше в суботу Демченко в коментарі УП запевнив, що «змін у Правилах перетину кордону немає, але з боку Державної прикордонної служби України завжди залишатиметься ретельна перевірка умов виїзду та чітке дотримання законодавства».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень