На фронт без підготовки: Куди звертатися родичам мобілізованого

У профільному комітеті парламенту заперечують такі випадки

«Якщо мобілізованого відправили у зону бойових дій без базової військової підготовки — потрібно скаржитися на »гарячу лінію« Міноборони, у СБУ або ДБР. Згідно з законом навчання новобранців, які раніше не служили, тривають 2-3 місяці», - повідомив в ефірі «24 каналу» секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

В оборонному комітеті запевняють, що випадків, коли військових кидають на передову без відповідної підготовки, не може бути. Оскільки всі мобілізовані у разі успішного проходчення ВЛК їдуть до навчальних центрів. Але, якщо це сталося, треба негайно скаржитися. 

«Звісно, не всі можуть додзвонитися до міністра оборони чи начальника Генштабу, тому є »гаряча лінія«, на яку необхідно зателефонувати та сказати про порушення законодавства. Крім того, якщо людина прийшла в армію та не отримала підготовку, тоді можна звертатися в СБУ або ДБР. За це мають понести відповідальність, адже вже у законі прописано, що людина має пройти підготовку згідно зі стандартами», — сказав Роман Костенко.

Куди дзвонити: актуальні номери телефонів

  • «Гаряча лінія» для військовослужбовців та членів їхніх сімей — 1512.
  • «Гаряча лінія» МОУ, доступна для користувачів усіх операторів мобільного зв’язку — 0-800-500-442.
  • Телефон довіри СБУ — 0 800 501 482.

Також громадяни можуть повідомити про правопорушення на сайті Державного бюро розслідувань.

Звертаючись зі скаргою до вищезгаданих відомств, обов'язково повідомте номер військової частини, куди направили мобілізованого.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень