«На 30 л води я давала 2 бляшані баночки тушонки», - «тьотя Суп» розповіла, як готувала на «Азовсталі»
Аби відволікатись від обстрілів, жінка просто на сходах бомбосховищах готувала сніданки й обіди
35-річна Наталя Бабеуш понад два місяці під постійними обстрілами на заводі «Азовсталь» готувала оладки та супи для діток, що перебували там у бомбосховищі.
За це жінку прозвали «тьотя Суп». У випуску «Сніданок з 1+1» Наталя розповіла, що весь цей час допомагало їй не опускати руки та чим займається зараз, після евакуації з Маріуполя.
Аби відволікатись від частих обстрілів, жінка від перших днів просто на сходах бомбосховищах готувала сніданки і обіди: оладки з того, що було під рукою, і суп.
Я – «тьотя Суп», бо діти не запам’ятали, як мене звати, і я сказала: "Давайте я буду для вас тьотя Суп, - розповідає Наталя.
Жінка розповіла, як годувала 8 дітей та дорослих в бункері і які інгредієнти давала до своїх супів.
У нас були сухпайки, де були консерви: банка тушонки, банка гречаної каші з тушонкою і перлова каша теж з тушонкою. Щоб ви розуміли - на 30 літрів води я давала 2 бляшані баночки тушонки.
Це був суп «ні про що», але всі їли, бо просто не було що їсти, - розповіла жінка.
Часто одну порцію доводилося ділити на п'ятьох, каже Наталя.
Зараз жінка перебуває на заході України. Після евакуації з «Азовсталі» вона створила спільноту у Viber, де ділиться важливою інформацією з людьми, яким довелось пережити окупацію.
Я створила цю спільноту, щоб люди, які перебували в бункерах, отримували інформацію щодо допомоги.
Зараз в основному я цим займаюсь разом з чоловіком.
Бо людина, яка пережила таке, вона не знає, що їй робити, куди їй іти, як їй відновити документи і як їх подати на допомогу, - розповідає Наталія.
Жінка не може без сліз згадувати пережите і мріє, аби закінчилася війна і щоб не було голоду. Також Наталя хоче написати невеличкий посібник з виживання, який би могла носити з собою кожна людина.
Радіо Трек: НОВИНИ