«На 30 л води я давала 2 бляшані баночки тушонки», - «тьотя Суп» розповіла, як готувала на «Азовсталі»

Аби відволікатись від обстрілів, жінка просто на сходах бомбосховищах готувала сніданки й обіди

35-річна Наталя Бабеуш понад два місяці під постійними обстрілами на заводі «Азовсталь» готувала оладки та супи для діток, що перебували там у бомбосховищі.

За це жінку прозвали «тьотя Суп». У випуску «Сніданок з 1+1» Наталя розповіла, що весь цей час допомагало їй не опускати руки та чим займається зараз, після евакуації з Маріуполя.

Аби відволікатись від частих обстрілів, жінка від перших днів просто на сходах бомбосховищах готувала сніданки і обіди: оладки з того, що було під рукою, і суп.

Я – «тьотя Суп», бо діти не запам’ятали, як мене звати, і я сказала: "Давайте я буду для вас тьотя Суп, - розповідає Наталя.

Жінка розповіла, як годувала 8 дітей та дорослих в бункері і які інгредієнти давала до своїх супів.

У нас були сухпайки, де були консерви: банка тушонки, банка гречаної каші з тушонкою і перлова каша теж з тушонкою. Щоб ви розуміли - на 30 літрів води я давала 2 бляшані баночки тушонки.

 

Це був суп «ні про що», але всі їли, бо просто не було що їсти, - розповіла жінка.

Часто одну порцію доводилося ділити на п'ятьох, каже Наталя.

Зараз жінка перебуває на заході України. Після евакуації з «Азовсталі» вона створила спільноту у Viber, де ділиться важливою інформацією з людьми, яким довелось пережити окупацію.

Я створила цю спільноту, щоб люди, які перебували в бункерах, отримували інформацію щодо допомоги.

 

Зараз в основному я цим займаюсь разом з чоловіком.

 

Бо людина, яка пережила таке, вона не знає, що їй робити, куди їй іти, як їй відновити документи і як їх подати на допомогу, - розповідає Наталія.

Жінка не може без сліз згадувати пережите і мріє, аби закінчилася війна і щоб не було голоду. Також Наталя хоче написати невеличкий посібник з виживання, який би могла носити з собою кожна людина.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень