«Ми близькі до катастрофи»: міністр Степанов про ситуацію з COVID-19 (ФОТО)

МОЗ може почати застосовувати «сортування» хворих

Ситуація з COVID-19 близька до катастрофічної і кожен з нас несе особисту відповідальність за розповсюдження коронавірусної хвороби. 

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у Верховній Раді 3 листопада.

«Ми дійшли точки неповернення і близькі до катастрофи.


Ситуація критична не тільки в Україні, а й в усьому світі. Англія, Франція, Австрія, Німеччина, Іспанія знову вводять жорсткі карантинні обмеження не просто так», - розповів Степанов.

За його словами, навантаження від COVID-19 не витримують навіть найпотужніші медичні системи європейських країн.

«Попереду важкі часи. Наступні слова багатьом не сподобаються, але це факт. Немає когось окремого відповідального за боротьбу з ковідом.
 

Настав час особистої відповідальності кожного. Коронавірус розповісюджується виключно від однієї людини до іншої. Тому кожен з нас несе особисту відповідальність за розповсюдження коронавірусної хвороби. 
 

Ми не можемо за вас виконати правила. Тільки ви самі можете вберегти себе», - сказав міністр.

Степанов нагадав, що потрібно дотримуватися дистанції і носити маску, а у разі виникнення перших симптомів поводитися відповідально – звернутися до лікаря, ізолюватися, не наражати на небезпеку інших. 

«Ситуація швидко перетворюється зі складної на катастрофічну. Нам необхідно приготуватися до неминучого. Легко пройти другу хвилю – неможливо», - додав міністр.

Також Степанов зазначив, що у МОЗ планують збільшити кількість ліжко-місць на декілька десятків тисяч.

«Ресурс медичної системи є обмеженим – і становить він 52 тисячі ліжок. Це 30% від усієї кількості по країні. Інші хвороби не робили канікули у зв’язку з коронавірусом.
 

Зараз МОЗ працює над збільшенням кількості ліжок ще на декілька десятків тисяч. Але з якою кількістю ми б не додавали місця, коронавірус розповсюджується значно швидше», - розповів міністр.

За його словами, якщо заповнення ліжок сягне 100%, МОЗ почне застосовувати протоколи медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги хворим з більшими шансами на виживання.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень