«Ми б’ємо рекорди щоденно», - головлікар Сарненської ЦРЛ про хворих на COVID

Двоє людей за добу – померло. Місця у лікарнях закінчуються

На ранок, 31 березня, в Україні зареєстрували рекорд смертей внаслідок ускладнень коронавірусу — 407.

На Рівненщині померло 11 людей.

Ситуація ускладнюється з кожним днем. У Сарненській ЦРЛ відділення з ліжковим фондом під ковід майже заповнені, повідомляє Радіо ТРЕК із посиланням на головлікаря закладу Василя Іванюка.

За добу вівторка, 30 березня, до медзакладу госпіталізували 24 пацієнтів, і серед них є навіть рівняни. Ситуацію у лікарні Василь Іванюк у вівторок ввечері описав на своїй сторінці у фейсбуці.

Нижче подаємо його допис без змін.

…Настав такий період, що кожен вечір надаю інформацію, тому що ситуація в суспільстві напружена у зв’язку зі зростанням захворюваності на ковід. Та і по нашій лікарні ситуація непроста.

 

Ми б’ємо рекорди щоденно. Відділення з ліжковим фондом під ковід майже заповнені.

 

Резерв залишається тільки по пологовому, дитячому та травматологічному відділеннях.

 

Тільки за сьогоднішній день (вівторок, 30 березня, - ред.) праве крило хірургії повністю заповнилось хворими. Обсервація (терапевтичний корпус) повністю заповнена хворими. В інфекції теж вільних місць немає.

 

Сьогодні розконсервували ковідні ліжка в травматології. Сьогодні з цього приводу особисто разом з начмедом і головною медичною сестрою провів адмінобхід в обсервації та інфекції. Підтримав морально своїх колег, поспілкувалися про проблеми, які є в кожному відділені, та шляхи їх вирішення. Протягом 3-х годин спілкувалися з кожним ковідним хворим. Дуже важлива підтримка людей добрим словом.

 

Почув кожного, відчув їхній стан душевної тривоги. Але всі молодці, настрій переважно оптимістичний, бойовий. Ні від кого не почув незадоволення ставленням медичних працівників до них як пацієнтів, як простих людей.

 

Зі сльозами на очах просто дякували кожному медичному працівнику.

 

Ви знаєте, гордість розпирає, що я працюю, очолюючи такий колектив. Дякую вам, мої прекрасні фахівці своєї справи.

 

Коротко по ситуації. Реанімація: 5 хворих, всі важкі, киснезалежні. Один пацієнт на неінвазивній штучній вентиляції легень. Поступлень, виписки та переведень не було.

 

На жаль, за добу маємо два летальні випадки. Помер житель смт. Клесів 1950 р.н., та житель с. Немовичі 1939 р.н. Родинам і близьким мої щирі співчуття.

 

Інфекція: 25 хворих. Поступило 6 ковідних хворих, це жителі м. Сарни (2), смт. Клесів, с. Немовичі, с. Довге, с. Орлівка. Виписано 4-ри пацієнти. Киснезалежних - 8. З температурою - 6. Обсервація: 85 хворих, з них 45 ковідних.

 

Обсервація: 85 хворих, з них 45 – ковідних. Поступило 16 хворих, це жителі м. Сарни (5), с. Тутовичі (2), с. Довге (2), с.Глушиця, с. Чемерне (2), с. Стрільськ (2), с. Нетреба, Володимиреччина та м. Рівне. Виписано 4 з одужанням. Переведень не було. Киснезалежних 15. З температурою – 33. Іногородніх - 4.

 

У дитячому відділені 2 хворих дітей 11-ти років та 4-місячне немовля. У пологовому – одна вагітна з підозрою.

 

Отже, маємо 117 хворих, із них – 77 ковідних. Поступило за добу 24. Киснезалежних – 28. Померло 2 пацієнтів.

 

Ось такі справи, друзі. Сьогодні виплатили нашим рятівникам заробітну плату та доплату до 300%.

 

Дякую усім за підтримку і розуміння.

 

Разом з Богом до перемоги.

Скріншот допису Василя Іванюка

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень