«Промиває мізки вірянам»: припинити діяльність УПЦ хочуть рівненські депутати

Підготували проект звернення

Рівненську облраду просять звернутися до СБУ і Нацради з питань безпеки з проханням припинити діяльність УПЦ московського патріархату на території України.

Проект звернення підготував голова обласної фракції "Свобода" Олександр Савчук. На президії обласної ради,  яка відбулася в приміщенні Рівненської ОДА, звернення внесли до порядку денного.

 Голова "Свободи" Савчук каже,  що є достатньо фактів, які доводять проросійську діяльність вищезгаданої церкви:

В умовах гібридної війни, де основною стратегією ворога є ведення інформаційної війни, в тому числі так зване промивання мізків, основна ставка агресора припадає на зомбування вірян. Антидержавна діяльність УПЦ МП стала серйозною загрозою Національній безпеці України.

 

Фактично ця керована агресором структура активно використовується в інформаційній складовій війни – поширюється література виразного антиукраїнського спрямування, де спростовується агресія Росії. Крім того, в своїх проповідях священики УПЦ МП закликають вірян молитися за Росію та благословляти терористів на кровопролитну війну.

 

Враховуючи закритість та недоступність монастирів, там, за словами вірян, переховують молодиків спортивної зовнішності, яких називають себе послушниками, а ті себе «казаками». Дехто з них бере участь у війні на Сході України.

Крім того, каже Савчук, нещодавно стало відомо, як на території України в одному з храмів побили священика, який правив українською мовою. 

На минулому тижні в ЗМІ була інформація про те, що священика, який правив українською мовою, "колеги" з його ж церкви прийшли та вигнали битами з храму.

Звернення підтримав депутат Валентин Крока, який сидів поряд з Савчуком:  

Це факти є. В мене була на прийомі жінка і розповідала: «В мене син служить в АТО, в його день народження я прийшла, що треба молебень зробити, а священник запитує – «А в якій церкві служить ваш син?...  А, тоді ми не будемо молебень робити»».

Заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко лише попросила вживати офіційну назву церкви - УПЦ. 

Московського патріархату у нас ніде не зареєстровано. 

Врешті проект пройшов президію і винесений на розгляд сесії обласної ради 16 березня. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень