Можуть випустити «Кинджали»: експерти вказали на неочевидну загрозу від частих повітряних тривог

Про що свідчить активізація ворожої авіації

Останній часом українці звернули увагу на те, що збільшилась кількість масштабних повітряних тривог.

Найближчим часом не варто чекати зменшення їх кількості - вважають експерти.

- Я вважаю, що вони (росіяни – Ред.) шукають наші системи ППО. Вони не володіють інформацією про те, чи маємо ми комплекси Patriot та SAMP-T, тому намагаються їх розшукати, використовуючи хибні повітряні атаки, – каже військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

За його словами, в найближчому майбутньому це продовжиться, адже росіянам важливо знайти складові елементи ППО. Під час останньої масованої атаки на початку березня, ворог використав 6 «Кинджалів». Ця ракета рідкісна і дуже дорога.

- На такий крок росіяни пішли, щоб уразити системи ППО. З урахуванням того, що путінська пропаганда мовчить щодо цілей, то, скоріш за все, вони нікуди не поцілили. Тобто ракети були витрачені дарма. Але це не значить, що росіяни припинили спроби знайти ППО, – додав Селезньов.

Інший експерт, військовий льотчик-інструктор Роман Світан зазначив, що є декілька обставин, про які може свідчити активізація ворожої авіації.

Літаки злітають з аеродрому неподалік Нижнього Новгорода, виконують небойові завдання. Це контрольно-тренувальні польоти, можливо, річ у навчаннях новеньких. Це частина стандартної роботи будь-якого авіаційного полку.

- Те, що після кожного зльоту російського МіГ-31 у нас лунає сигнал повітряної тривоги – ми не можемо діяти інакше, тому що ці літаки є потенційними носіями ракет «Кинджал» (які наша ППО поки не може збивати – Ред.). Одночасно з цим вони можуть відслідковувати систему ввімкнення ППО, – вважає Світан.

Якщо відштовхуватися від попередньої масованої атаки 9 березня, то, за оцінками, для наступної, ворогу може знадобитися близько місяця на підготовку.

- Вони збирають ракети, для масованої атаки їм потрібно близько 50-ти. Але обстріли іншими ракетами можуть здійснити раніше. Наприклад, випустити 6 «Кинджалів», не чекаючи певної дати. Хоч завтра, – каже Світан.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень