Можна видихати: Євросоюз знову відтермінував введення нової системи в'їзду та виїзду

Деякі країни виявилися абсолютно неготовими до цих змін

Єврокомісія відклала введення Системи в'їзду/виїзду (EES) — автоматизованого реєстру для мандрівників. Нові правила мали набути чинності вже 10 листопада, повідомляє Euronews.

Три країни на сьогодні не готові до переходу на нові стандарти, каже комісар із внутрішніх справ Ілва Йоханссон. І хоча вона не назвала країни, раніше йшлося про Німеччину, Францію та Нідерланди.

Тож наразі розглядають можливість поетапного впровадження EES, тобто крок за кроком. Адже на сьогодні є серйозні побоювання щодо стійкості роботи нової системи.

EES є автоматизованою системою реєстрації громадян держав, які не входять до ЄС, які прибувають з короткостроковими візитами.

Як мовиться на офіційному сайті Євросоюзу, реєструватимуть у ній як тих, хто в'їжджає за короткостроковою візою, так і тих, хто має право безвізового в'їзду. Повідомлялося, що після того, як система запрацює, відвідувачі по прибутті повинні будуть пред'являти паспорти, а також фотографуватися та робити електронний скан відбитків пальців. Усі в'їзди та виїзди з безпаспортної Шенгенської зони фіксуватимуться.

Використовувати EES погодилися 28 країн: Австрія, Бельгія, Болгарія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Італія, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Порту Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція та Швейцарія.

Деякі країни Євросоюзу, зокрема Хорватія, Кіпр та Ірландія, не приєдналися до EES. І навпаки, до проєкту увійшли кілька держав, які не є членами ЄС. Це Ісландія, Норвегія, Швейцарія та Ліхтенштейн.

Джерело: euronews

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень