Можлива навіть смерть: 7 небезпечних рослин, які НЕ можна тримати вдома

Перелік

Фікус. Особливо небезпечні види з м'ясистим листям, у яких багато соку. Потрапивши на шкіру, він викликає подразнення та набряк. Якщо сік потрапляє всередину, розвивається запаморочення, нудота та утруднення дихання.

Дифенбахія. Їдкий сік рослини, потрапивши в організм не тільки негативно позначається на системі травлення, але й утруднює дихання. Потрапивши на шкіру, він може спричинити опік.

Цикламен. Ця рослина красиво цвіте, але теж таїть у собі небезпеку: сік стебел і коренів цикламена подразнює слизові оболонки, викликає набряки й болі в горлі, а також може ускладнювати дихання.

Аглаонема. Якщо вдома є аглаонема, треба подбати, щоб до неї не могли дістатись ні діти, ні тварини. У стеблах та ягодах рослини міститься отруйна речовина, яка може викликати алергію та роз'їдати слизові оболонки.

Олеандр. Усі частини цього деревця, яке гарно цвіте, вкрай небезпечні для дітей та тварин. Пожувавши лист, в них можуть розвинутися порушення серцевого ритму, аж до летального результату. Попадання соку олеандра у вічі загрожує сліпотою.

Молочай. У стеблах рослини міститься біле «молочко», яке, потрапивши на слизові, може викликати опіки, а також запаморочення і нудоту.

Азалія. Таїть небезпеку й азалія - потраплянні її соку всередину викликає печію, нудоту та діарею. Якщо вчасно не надано медичну допомогу, є небезпека порушення роботи серцево-судинної та нервової систем. В особливо тяжких випадках можлива кома і навіть смерть.

Де не можна зберігати цибулю: Помилка, яку робить кожна друга господиня

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень