Можна лишитися без майна, грошей на рахунку чи поїздки за кордон: рівнян закликають сплатити борги за тепло (ФОТО)

Абоненти заборгували «Рівнетеплоенерго» близько 150 мільйонів гривень

Фото: ЧаРівне
Фото: ЧаРівне

Державні виконавці стягують з рівнян борги за тепло. Зараз у Рівному відкрито 590 виконавчих проваджень на загальну суму 16,5 млн грн щодо стягнення заборгованостей перед «Рівнетеплоенерго». Тож громадяни можуть лишитися і без майна.

Про це під час чергового виїзду за адресами боржників розповів старший державний виконавець Сергій Боженов:

— Насамперед ми відбираємо пояснення, повідомляємо про наслідки, описуємо рухоме майно в квартирі. Це може бути побутова техніка чи інші речі.

 

Потім це майно передаємо на відповідальне зберігання боржнику або представнику стягувача до погашення заборгованості.

Однак за законом виконавці можуть вдатися і до жорсткіших методів: заборонити виїзд за кордон, заблокувати банківські рахунки чи примусово потрапити до помешкання та описати рухоме та нерухоме майно.

У «Рівнетеплоенерго» теж запевняють, що не зацікавлені в таких заходах. Однак зараз компанія активно готується до опалювального сезону. Тож щоб мати можливість вчасно і якісно надавати послуги рівнянам, вдаються до крайніх методів.

До суду компанія подає на тих абонентів, які боргують найбільші суми та впродовж тривалого часу.

Наприклад, є громадяни, які боргують понад 20 тисяч гривень.

Якщо ж сума боргу завелика – краще звернутися до «Рівнетеплоенерго» для реструктуризації, аніж надалі накопичувати заборгованість, радить речник «Рівнетеплоенерго» Олексій Кривошеєв:

— Ми розуміємо, якщо сума боргу велика, то її важко заплатити одним платежем. Компанія готова йти на реструктуризацію, розтермінувати борг на певний період. Головне, аби клієнти платили за надані послуги.

 

На користувачів, які боргують найбільше або найдовше, компанія подає до суду. Зазвичай накладається арешт на банківські рахунки, забороняється виїзд за кордон. Як крайній засіб - арешт майна боржників.

У компанії зауважують, що загальна заборгованість рівнян за теплопостачання становить близько 150 мільйонів гривень.

Джерело: ЧаРівне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень