Може врятувати життя: українцям нагадали, як поводитись під час обстрілів

Головне правило: чуєте сирену - йдіть в укриття

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Більше 4 місяців Україна протистоїть повномасштабній російській агресії. Загарбники обстрілюють українські міста з артилерійських установок, пускають ракети. В містах на лінії фронту ведуться вуличні бої із застосуванням стрілецької зброї.

Як поводитися під час обстрілів

Якщо обстріл застав вас вдома, слід негайно сховатися подалі від вікон та дверей. Якщо ви потрапили під обстріл надворі, треба знайти будь-який виступ і лягти у нього обличчям донизу. 

Якщо ви чуєте свист, а потім вибух - негайно ляжте та закрийте голову руками або сумкою. Так звучать мінометний та артилерійський обстріли, а також авіаналіт. 

Після першого вибуху знайдіть заглиблене укриття, канаву, траншею, яму чи високий бордюр. Також для схованки підійдуть і підземні переходи, метро та укриття.

Якщо ви побачили димний слід чи спалах, або почули залп запуску - лягайте та закривайте голову. Це, найімовірніше, - артобстріл. Перший обстріл слід перечекати лежачи, а потім сховатися. 

Головне правило: чуєте сигнал тривоги - йдете в укриття.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень