Мовний омбудсмен Кремінь вимагає ввести посаду «мовного заступника» у Рівненській ОДА (ФОТО/ВІДЕО)

І не тільки. Він «наполягає»

Влада України – міцна, як ніколи, і впевнено рухається до 30-ліття Незалежності.

Особливо виразно це робить Тарас Кремінь – наш неймовірний мовний омбудсмен, який пробив закон, згідно з яким усі продавці та баристи в Дніпрі мають від 16 січня цього року починати свої розмови з відвідувачами – українською.

Але чи роблять вони це?... У тому ж самому Дніпрі, Харкові, Одесі?

А що відбувається в Рівному, де досить часто клієнтів у ресторанах обслуговують люди, які не захотіли жити під владою ОРДЛО, переїхали сюди, але спілкуються при цьому «мовою окупанта» Путіна, Цоя, Гоголя і, не побоїмося цього слова – Достоєвського?

ОТЖЕ

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь наполягає на необхідності призначення у центральних органах виконавчої влади та в органах місцевої влади профільних заступників керівників, які відповідатимуть за імплементацію мовного законодавства.

Про це він сказав в ефірі парламентського телеканалу «Рада»:

«Дуже важливо, щоб відбувалася комплексна взаємодія місцевої влади з громадами. Саме тому ми активно працюємо з обласними державними адміністраціями та обласними радами.

 

Підготували листи на голів міських рад, міст обласного підпорядкування, щоб в кожній області були профільні заступники, які б відповідали за імплементацію мовного закону», - сказав він.

Патріотична позиція мовного омбудсмена знайшла цілковиту підтримку в Уряді:

«Вже є реакція з боку прем'єр-міністра України, який надав відповідне доручення, щоб в кожному з міністерств також визначили профільних заступників, які б в тому числі відповідали б за імплементацію мовного законодавства в конкретних сферах: чи це стосується освіти, медицини, фізичної культури та спорту, правоохоронної діяльності, енергетики тощо», - розповів Уповноважений.

Кремінь наголосив, що питання імплементації мовного законодавства — це і задоволення потреб громадян в конкретній сфері, й дотримання законодавства у веденні документообігу та діловодстві, інформаційна діяльність, відповідна робота на рівні правових документів і нормативно-правових актів.

«Крім всього іншого — це утвердження української мови як державної. В залежності від того, наскільки ефективно ми розвиваємо українську мову, настільки позитивним є ставлення до України з боку наших міжнародних партнерів», - підкреслив Тарас Кремінь.

ДЖЕРЕЛО

Натисніть плей для перегляду відео розмови з Тарасом Кременем на телеканалі "Ради"

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень