Мовна контрреволюція: «декому, кому поперек горла українська мова, не сидиться і досі»

Про чергову спробу зросійщення українського телебачення повідомив мовний омбудсмен

У понеділок, 14 червня, на засіданні парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, яке за інформацією на сайті комітету має відбутися о 10-й годині ранку, окремі народні депутати спробують внести до торішнього законопроєкту про незалежність Нацради України з телебачення і радіомовлення (№4107) неконституційні поправки та повністю скасувати обов’язковість української мови фільмів із 16 липня цього року, - повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на заяву Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня:

Норма мовного закону про демонстрування кінофільмів, що вироблені в Україні, українською мовою, яка набуває чинності із 16 липня, зустріла жорстке протистояння у парламенті. Невдоволення гучно лунає і від телеканалів, які вже в другій половині липня не зможуть транслювати фільми та серіали російською з українськими субтитрами, як це є зараз. Такий сценарій скидається на чергову спробу мовної контрреволюції.

Уповноважений нагадав, що нещодавно завдяки активній позиції патріотичних депутатів та громадськості вдалося зірвати спробу відтермінувати набуття чинності цієї норми,

однак декому, кому поперек горла українська мова, не сидиться і досі.

Тарас Кремінь

Появу такої значної кількості законопроєктів, спрямованих на відтермінування або скасування відповідної норми Кремінь розглядає як реалізацію інтересів окремих кіновиробників.

Це скидається на антиконституційну змову найбільших медіа-холдингів, продакшн-компаній та окремих народних депутатів

У зв’язку з проведенням засідання комітету Верховної Ради та планами внести поправи до законопроєкту вже у вівторок, 15 червня, під стінами парламенту запланована акція протесту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень