«Моршинської» більше не буде? Суд заарештував активи на 50 мільйонів гривень

Її розливає завод, що входить до IDS Group, яка пов'язала з російським олігархом

Корпоративні права підприємства з виробництва мінеральної води «Моршинська» арештували.

Компанія через кіпрські офшори належить російському олігарху Михайлу Фрідману, який перебуває під санкціями США, Євросоюзу і Великої Британії.

Російські бізнесмени намагались уникнути можливих санкцій та вилучення прав власності, передбачених законодавством України. Зокрема за фіктивними угодами планували вивести зі своєї власності активи, розташовані на території України, але не змогли.

 

Суд наклав арешт цінні папери та грошові кошти, які є частками статутного капіталу підприємства на загальну суму 53,4 млн грн, повідомляє Бюро економічної безпеки.

За попередніми оцінками, ринкова вартість бренду у 2021 році становила понад 10 млрд грн в еквіваленті. Досудове розслідування за фактом відмивання майна, одержаного злочинним шляхом, триває.

Економічна правда повідомляє, що Фрідман разом з партнерами Германом Ханом та Петром Авеном Фрідман володіє дочірньою компанією міжнародної групи IDS Borjomi International – IDS Group Ukraine.

В Україні вона продає води «Боржомі», «Моршинська» та «Миргородська». 

 

IDS Borjomi International входить до «Альфа-Груп», яка також пов’язана з російським олігархом.

Відомо, що Михайло Фрідман народився у Львові, але навчався й пішов працювати у росії, де й залишився. Та нещодавно російський бізнесмен згадав, звідки родом і заявив, що хоче отримати українське громадянство.  

За припущенням голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександра Новікова, його приклад можуть наслідувати інші багатії з рф.

Фрідман консультується з українською владою з приводу того, щоб отримати українське громадянство та перереєструвати основні активи в Україну, – сказав Олександр Новіков.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень