Молокозаводи без світла: наскільки подорожчає «молочка» у магазинах

Ціни на продукцію виробники не змінювали практично до серпня

Енергосистема України зазнала нищівних ракетних ударів від рф. Відключення світла впливають й на роботу заводів з перероблювання молока, а частину підприємств взагалі довелося зупинити.

Виробники молочної продукції мають чималі збитки. Підприємства вимушені виливати молоко, бо за відсутності світла його немає де довго зберігати. Завдяки холодній погоді продукція може якийсь час не псуватися, втім для виробничих масштабів це не панацея. Перепродати сировину немає можливості, бо всі переробники перебувають в однакових умовах. 

У Спілці молочних підприємств України зазначили, що найближчим часом очікується зростання цін на молочну продукцію на 10-15%.

З початку війни й практично до серпня ціни на молочну продукцію не змінювалися. Зараз подорожчали електроенергія, паливно-мастильні матеріали та сировина. Виробники молока намагаються підняти ціну майже до європейського рівня.

 

Але молокопереробні підприємства України не можуть платити так, як платить польський чи голландський молокозавод, який працює в нормальних умовах, де немає війни, де європейські держави дотують підприємства. Тому це відчує кінцевий споживач, – розповів виконавчий директор Спілки молочних підприємств України Арсен Дідур.

Зараз літр молока понад 2% жирності у супермаркетах в середньому коштує 38 грн, кефір – 37,5 грн, сметана 20% – 40 грн за 350 г, кисломолочний сир 9% – до 60 грн за упаковування 300 г, вершкове масло - 68 грн за 200 г.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень