Молоді батьки залишилися без підтримки від держави. Куди зникли «пакунки малюка»

Грошова компенсація не покриває на сьогодні й половини вмісту пакунка

Майже три місяці не відбуваються тендери на закупівлю так званого пакунка малюка. Це допомога яку отримують батьки при народжених дитини у пологових будинках. Через відсутність такої допомоги батькам пропонують написати заяву на отримання грошової компенсації. Втім, за спостереженнями батьків, на сьогодні грошова компенсація не покриває і половини вартості товарів, що входять до пакунка. 

Мінімальна ціна предметів, які є у пакунку малюка у роздріб – від 15 до 20 тисяч гривень. Мінсоц пропонує батькам отримати 6800 гривень.

 

Хоча, за даними опитування ЮНІСЕФ, 80 – 90% батьків надали б перевагу «пакунку». В ньому є все необхідне для мами та новонародженого. Зараз батьки позбавлені права вибору. Ми сподіваємось, ситуацію буде вирішено, – пише підприємець Олександр Соколовський.

На переконання підприємця, підтримка для молодих батьків вкрай важлива, адже у воєнний час народжуваність знижується, економічна ситуація сімей погіршилася, а товари для дітей подорожчали як і інші продукти чи речі. Крім того, закупівля хоча б 50000 пакунків малюка забезпечить роботою 2000 українців. Бо левова частка пакунка – виробляється в Україні.

Нагадаємо, до пакунка малюка входять речі першої потреби з догляду за малюком: пелюшки, серветки, памперси, одяг, гігієнічні предмети та засоби, килимок, гребінець, ножиці, матрац, іграшки тощо.

Можливість отримати пакунок передбачена чинним законодавством. За даними «Української правди», 80% наповнення пакунка малюка – зроблено в Україні. Українці виробляють текстиль, косметику, розвивальні іграшки, килимки й коробку, яку можна використовувати як люльку.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень