Молитви на Радоницю для поминання спочилих

Проведіть цей день у спокої

Сьогодні, 3 травня, відзначають Радоницю. У цей день заведено згадувати померлих, политися за них та відвідувати кладовища.

Молитви на Радоницю

Молитва для читання вдома:

Упокій, Господи, душі покійних раб Твоїх: батьків моїх, родичів, благодійників (імена їхні) і всіх православних християн, і прости їм всі гріхи вільні і мимовільні, і даруй їм Царство Небесне. Амінь.

Молитва про самогубців на Радоницю:

Помилуй, Господи, душу раба (раби) Твого (твоєї) /ім'я/, що відійшов у життя вічне у відступі від святої Твоєї Православної Церкви. Недосліджені долі Твої. Не постав мені в гріх цієї молитви моєї. Але нехай буде свята воля Твоя. Амінь.

Молитва у поминальні дні за душі померлих:

Згадай, Господи Боже наш, у вірі та надії на життя вічне покійних рабів Твоїх (імена) і, як Благий і Людинолюбець, що гріхи відпускаєш і брехня знищуєш, ослаб, відпусти і прости всі гріхи їх вільні і мимовільні, визволь їх від вічної муки та вогню геєни і даруй їм причастя і насолоду вічних Твоїх для тих, хто любить Тебе. Тому що вони хоч і згрішили, але не відступили від Тебе, а без сумніву в Отця і Сина і Святого Духа вірували, у Трійці славного Бога і Трійцю в Єдності православній до останнього подиху свого сповідали. Тому милостивим будь до них, і віру в Тебе замість діл прийми, і зі святими Твоїми, як Щедрий, мир, бо немає людини, яка жила і не згрішила. Бо Ти один без жодного гріха, і правда Твоя – правда вічна. Ти один Бог милості та щедрот, і людинолюбства, і Тобі славу посилаємо, Отцю і Сину і Святому Духу, тепер і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Погодні прикмети:

  • повний місяць на Радоницю символізує добрий врожай;
  • дощ на Радоницю — до хороших новин;
  • заморозки в ніч на Радоницю не принесуть багатого врожаю;
  • а от якщо зустрінете на Радоницю грачів, то можете очікувати на тепле та сонячне літо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень