Мобільні бригади лікарів з ОТГ ганяються за вчителями антиваксерами в різних кінцях України?

Погрожують закриттям шкіл. Мінекономіки стверджує, що такий тиск – незаконний

Дивна ситуація складається в Україні з ковидним зонуванням та офіційною вимогою про 80% вакцинованого педколективу як необхідної умови для роботи шкіл.

В деяких регіонах чільні посадовці прямо стверджують, що або буде вакциновано 80% вчителів, або (якщо ні), то такий освітній заклад буде закрито БЕЗ права здійснювати онлайн навчання.

АБО/АБО

Для прикладу саме з такою чіткою та однозначною заявою виступив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук

Каже:

Ніякого дистанційного навчання на Буковині – не буде

Таке враження, що частині посадовців просто треба з якихось причин вакцинувати населення на підпорядкованій їм території.

Для прикладу на Форумі «Української правди» можна знайти сьогодні гілку під назвою: Мобільні бригади лікарів з ОТГ ганяються за вчителями антиваксерами

Людина, яка започаткувала цю тему стверджує:

Знайому повідомили, що приїде бригада від ОТГ (ОПГ) медична, і треба вчителям підписати або дозвіл на вакцинацію або відмова від вакцинації. Сам відділ ОТГ (ОПГ) приклад не подає, за те тероризують вчителів. 

Вакцинація наче добровільна але ... Ти пишеш що відмовився добровільно.

Таке може бути?

Йому пояснюють:

Міносвіти і Міністерство охорони здоров'я прийняли рішення що для очного навчання в кожному конкретному закладі освіти треба 80% викладачів провакцинованих.

Питання: як встановити конкретний відсоток? У нас відповідно до Законодавства України про охорону здоров'я інформація про пацієнта (у тому числі і пацієнта який працює викладачем) таємна.

А з керівника закладу освіти, з керівника гороно-районо, з керівника територіального по медицині довбодятли-керівники вимагають звіти.


Ну, й починаються фокуси із законодавством. Тіпа, нічого не кажи, але напиши, згоден на прививку чи ні.

Глава Міносвіти Шкаралет місяць тому стверджував, що з близько 1,08 мільйона освітян в Україні було вакциновано на той час до 35%

МІНЕКОНОМІКИ НА БОЦІ ВЧИТЕЛІВ

При цьому інші учасники обговорення дають посилання на офіційний документ від Мінекономіки, який прямо забороняє роботодавцям вимагати щеплення від своїх працівників.

Документ так і називається:

Лист-роз’яснення щодо неправомірності застосування роботодавцем до працівника заходів примусу та/або дисциплінарного стягнення за відмову вакцинуватися від коронавірусної хвороби COVID-19

Інші ж цитують Конституцію України:

Стаття 28. Кожен має право на повагу до його гідності.

Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню.

Жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам.

Ну, можна сперечатися чи є дослідами – щеплення людей вакциною, яка не пройшла повного циклу клінічних випробувань (типових для інших обставин), але чителів Рівненщини, як виглядає, у цьому плані тероризувати не збираються.

Тут влада вирішила дозволити цілій низці населених пунктів саме – онлайн-совіту.

Це й логічно, зважаючи на кількість протестантів, які мешкають в нашому краю.

Не залишати ж нам цілі села – без освіти?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень