Мобілізують і тих, хто немає досвіду: у Міноборони пояснили, для чого

Насправді державі дійсно потрібні всі

У Міністерстві оборони України пояснили, чому мобілізують тих українців, які не мають досвіду військової служби. Таким є українське законодавство, а військово-обліковим спеціальностям вчать від 5 до 15 днів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона наголосила: для оборони української держави від російського агресора необхідні всі, кого мобілізують. Згідно з законом, чисельність Збройних сил 261 тисяча, з яких військових – 215 тисяч. Вони захищають 1800 кілометрів фронту і 42 мільйони людей.

- У воєнний час до цих 215 тисяч додаються мобілізовані особи.

 

Згадайте такі цифри, коли будете писати пости і коментарі з питанням, чому вас мобілізовують, якщо ви ніколи не тримали зброю у руках, – написала вона.

Маляр також зазначила, що Україна була готова до можливої атаки Росії, тому країна-агресорка не змогла досягти своїх цілей і Збройні сили зупинили наступ окупантів.

Маляр додала, що це не просто війна, а наша історична місія – перемогти одвічного ворога.

- Зараз ми на піку нашої сили та єдності. Тож, є шанс нарешті поставити крапку на імперських амбіціях РФ, – повідомила представниця Міноборони.

Нагадаємо, 15 березня в Україні почали мобілізовувати військовозобов'язаних громадян другої черги. Рішення пов'язане з тим, що майже 100% резервістів, які перебували на обліку, вже обороняють країну.

Джерело: obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень