Мобілізація? Мешканцям Рівненщини почали надходити повістки з військкомату

Їх справді повезуть стріляти

Мешканці Рівненщини хвилюються, що до них приходять повістки з військкомату. Службовці отримують дуже багато звернень від цивільного населення, яке занепокоєне, що почалась чергова хвиля мобілізації. Офіцери оперативного командування «Захід» заспокоюють, що ніякої мобілізації не відбувається.

Натомість триває процес оповіщення до щорічних військових зборів, які розпочнуться 26 квітня. На них скличуть тисячу офіцерів запасу, що вже відбули службу в АТО. Там вони вдосконалюватимуть власні бойові навики протягом місяця, розповідає полковник Володимир Коваль:

Підготовка здійснюється у два етапи. Перший етап – це 15 діб при навчальних центрах. Її проходять солдати, сержанти, офіцери. І наступні 15 діб вони готуються в складі підрозділів і завершується все бойовою стрільбою.

Службовці зазначають, що минулорічні збори пройшли дуже ефективно, адже на них були лише досвідчені солдати. На час навчань бійців мають відпустити з роботи без загрози звільнення. Також держава виплачуватиме їм грошову компенсацію розміром не менше мінімальної заробітної платні, додаткові кошти на кишенькові витрати тощо.

Розмір виплати залежить від військового чину. Варто зазначити, є у військовій галузі й негативні моменти. Наразі, зазначають військові, патріотизм дещо впав, і молоді. яка ухиляється від служби, стало більше. Так, на Рівненщині є 8 тисяч юнаків, які не з’явилися до військомату після отримання повістки, або всіляко ховаються від комісарів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень