Мобілізація з 18 до 25 років: Рада проголосувала за законопроєкт. Що відомо?

Деталі від народного депутата

Верховна рада в першому читанні проголосувала за законопроєкт № 11379-д, який передбачає звільнення від мобілізації з 18 до 25 років осіб тимчасово непридатних до військової служби, а також тих, хто не проходив строкову службу або не має військової кафедри.

Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк.

«Парламент прийняв тільки за основу (законопроєкт - ред.) 11379-д, який передбачає звільнення від мобілізації українців віком до 25 років (які були визнані обмежено придатними)», - написав він.

За словами депутата за прийняття даного законопроєкту в першому читанні проголосувало 295 народних обранців. Наступним кроком для прийняття цього законопроєкту буде голосування за нього «в цілому».

Народний депутат від «ЄС» Олексій Гончаренко раніше зазначав, що законопроєкт № 11379-д забороняє мобілізацію не лише обмежено придатних, віком від 18 до 25 років, але й тих, хто не проходив строкову службу або не має військової кафедри.

Також у законопроєкті передбачено право на звільнення для тих, кого вже мобілізували за цією нормою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень