Мобілізація в Україні: що робити, якщо є відстрочка чи бронь, але прийшла повістка?

Пояснення адвоката

В Україні з початку повномасштабної війни триває загальна мобілізація, в ході якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу до армії. ТЦК та СП можуть вручити повістку навіть тим військовозобов'язаним, які мають відстрочку або бронь.

У такому разі в ТЦК все одно необхідно прибути для уточнення даних. Про це в ефірі «Апостроф TV» розповів адвокат Ростислав Кравець.

За його словами, військовослужбовці вже не є військовозобов'язаними, а тому мають бути зняті з військового обліку. Водночас військовозобов'язані, навіть ті, які мають відстрочку або бронь, повинні з'явитися в ТЦК.

- Існує дуже велика проблема з цим, тому що черги великі. ТЦК просто завалені питаннями відстрочки від мобілізації, проходження ВЛК, належного військового обліку. Деякі ТЦК мають черги до листопада, – повідомив адвокат.

Також правозахисник нагадав, що вже в листопаді особи, які отримали відстрочку від мобілізації, мають її повторно оновити. При цьому адвокат додав, що ТЦК мають бути готовими до напливу відвідувачів.

- Бо більшість громадян все ж таки законослухняні. Їм сказали, що треба прийти після закінчення відстрочки, вони прийдуть.

 

Але що це дасть? Чергове просто створення ажіотажу в ТЦК? Черги на місяці, – зазначив адвокат. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень