Мобілізація триває: військком розповів, де зараз найчастіше роздають повістки

Назвали місця

Мобілізація в Україні продовжується та в рамках неї військовозобов'язаним роздають повістки в армію.

Де це робиться найчастіше, розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін в інтерв'ю «Телеграф».

Торік громадянам України стали розсилати повістки для оновлення військово-облікових даних не лише за місцем проживання, а й у громадських місцях, включаючи спортзали, що викликало негативну реакцію серед населення.

Важливо відзначити, що у перші роки нагадування військовозобов'язаним про необхідність оновлення даних відбувалися шляхом роздачі повісток за місцем проживання, а це практикувалося й у мирний час для призовників.

Згідно з висловлюванням Істоміна, деякі люди переховувалися від виклику на строкову службу, не відчиняючи дверей, або рідні вказували, що такої особи тут немає.

За його словами, зараз велика кількість людей проживають не за місцем реєстрації та давно не оновлювали дані.

- Ок, людина не хоче спілкуватися з представниками ТЦК і СП вдома, тоді вони спілкуються з нею у громадських місцях: на вулицях, блокпостах тощо.

 

До речі, чимало громадян, яких призивають зараз за мобілізацією, це ті, кому потрібен був поштовх. Не раз чув від них: «Я чекав повістку, але сам не йшов».

 

Також бувають випадки, коли військовозобов'язані просять виписати їм повістку, - розповів майор.

Ще одним методом оповіщення є передача розпоряджень (повісток) на підприємства, де керівник розподіляє їх серед підлеглих. Державні органи влади все активніше втручаються у цей процес.

Наразі співробітники ТЦК практично не ходять за місцем мешкання громадян, оскільки в цьому небагато сенсу.

- Перевіряють документи на вулицях. Це роблять люди з-поміж військовослужбовців ЗСУ (а ТЦК та СП є структурним підрозділом ЗСУ), наділені відповідними повноваженнями військовим комендантом.

 

До речі, наші представники почали використовувати бодікамери, щоб у разі конфлікту він був зафіксований з обох сторін і на цьому було менше маніпуляцій, - резюмував військком.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень