Міжнародний день суші: Чим небезпечна любов до популярної страви з сирою рибою

Є шанси захворіти

Сьогодні, 18 червня, у світі відзначають день суші.

Ця традиційна японська страва, що складається з рису, різноманітних морепродуктів або м’яса та водоростей зародилася у Південній Азії, а вже у 7 столітті розповсюдилася Японією. Саме рисові суші виникли аж у 17 столітті.

В Україні перші ресторани японської кухні з'явилися ще у 80-х роках минулого століття. Втім, потрапити у такі заклади міг не кожен, адже пускали туди лише еліту. Більшої популярної суші набрали впродовж останніх років. Зокрема, на сьогодні у Рівному є щонайменше 34 суші-бари. А таких «точок» по всій країні – сотні.

Попри величезну популярність суші, всі знають, що для приготування страви використовують сиру рибу, яка може бути джерелом різних паразитів. На щастя, випадків зараження гельмінтами після вживання суші на Рівненщині досі не було. Однак краще надавати перевагу суші, у яких немає сирої риби чи м'яса.

До слова, за останні 5 місяців на Рівненщині зафіксували 190 випадків інфікування найпоширенішими паразитами (аскаридоз – 80, токсокароз – 60 та ентеробіоз – 50 випадків). Найбільше інфікованих  – жителі Рівненського району, повідомила завідувачка відділу епіднагляду обласного центру контролю і профілактики хвороб Юлія Терентьєва.

Паразитами можна інфікуватися через брудні руки, сире м’ясо або рибу. Тож щоб запобігти зараженню кишковими гельмінтами варто дотримуватися правил:

  • регулярно мити руки перед вживанням їжі та після відвідування туалету;
  • захищати харчі від комах;
  • мити овочі, фрукти, ягоди, зелень: перед вживанням необхідно добре промити їх під струменем води, просушити і тільки після цього вживати;
  • достатньо термічно обробляти м’ясо та рибу;
  • проводити періодично дегельмінтизацію домашніх тварин.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень