Між «Авангардом» та «Спортом» у Рівному побудують велику підстанцію (ДЕТАЛІ)

У центрі з’являться додаткові потужності для підключення нових споживачів

Рівненська міська рада на сесії, 21 червня, має виділити 18 соток землі для будівництва підстанції «Центральна». Це ділянка на вулиці Замковій між стадіоном «Авангард» та рестораном «Спорт». Землю просить у власність ПрАТ «Рівнебленерго».

Речниця «Рівнебленерго» Алла Ліхачова повідомила, що

кабельні лінії 110 кВ будуть прокладені за маршрутом:  вул. Млинівська –  вул. Біла – вул. Петра Дорошенка – вул. Пересопницька, перетин русла р. Устя,  вул. Гоголя вздовж р. Устя.

За її словами, роботи проводитимуться із застосуванням найсучасніших методів –  горизонтально — направленого буріння. Це означає, що  автомобільні та залізничні шляхи, зелені насадження, об’єкти міської інфраструктури не будуть пошкоджені.

Більше про підстанцію, яка врятує центральну частину Рівного від частих відключень від електроенергії, розповіла Алла Ліхачова:

Підстанція «Центральна» у Рівному дозволить підвищити якість та надійність  електропостачання обласного центру. Адже потужності існуючих трансформаторних підстанцій у центральній частині міста, які були побудовані ще у 60-70-их роках минулого століття, не витримують сучасного навантаження на мережі. Передбачається, що підстанція «Центральна» буде мати два трансформатори та буде облаштована сучасним цифровим обладнанням. Сама будівля буде триповерхова, розміром 20х38 метрів.

Розробка проектно-кошторисної документації  вартістю 2,5 млн гривень наближається до завершення і буде готова після відведення міською радою земельної ділянки під будівництво. Адже проект вимагає погодження певної технічної документації, що можливо лише після врегулювання земельного питання. У разі сприяння з боку місцевої влади (дозволи, необхідні для початку ведення будівельних робіт) «Рівнеобленерго» планує розпочати будівництво наступного року. Як довго триватимуть будівельні роботи, поки сказати складно -  подібний проект в Одесі було втілено за 4 роки. Загальна вартість будівництва підстанції «Центральна» стане відомою після затвердження кошторису, тобто після завершення розробки проекту.

Раніше міський голова Володимир Хомко говорив, що всі ці інвестиційні кошти будуть пізніше закладені в тариф. Втім, цю інформацію у «Рівнеобленерго» спростували:

Щодо впливу будівництва «Центральної» на тариф за електроенергію, то ці речі між собою не пов’язані. Адже тарифи для населення є однаковими для всіх регіонів України, їх затверджує НКРЕКП, а не «Рівнеобленерго». Проект втілюватиметься в рамках інвестиційної програми, яку також затверджує Нацкомісія. Інвестиційна програма затверджується щороку і на тариф для населення це жодним чином не впливає.

Нині Рівне живиться від п’яти підстанцій, які розташувалися на околицях обласного центру. Центральна частина живиться від цих підстанцій кабельними лініями, довжина яких часто сягає 4-5 кілометрів. Це впливає на аварійність. Тим більше, лінії не розраховані на сучасне навантаження, деякі з них будувалися 40 років тому, є й старіші.

Фахівці «Рівнеобленерго» працюють над заміною кабельних мереж, проте, кажуть, одночасно замінити усі лінії неможливо. В місті Рівне близько 400 км кабельних ліній. У разі появи підстанції «Центральна» на вулиці Замковій, а також реконструкції мереж 10 кВ, проблема з аварійними відключеннями на найближчі десятиліття буде вирішена для будинків у радіусі 1,5-2 кілометри від її місця розташування. Меншим буде навантаження і на решту підстанцій, що покращить надійність електропостачання і у інших мікрорайонах обласного центру. Крім того, у центрі з’являться додаткові потужності для підключення нових споживачів у центральній частині міста.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень