«Мінсоцполітики оголосило волонтерам бойкот», - рівненські громадські організації

А саме - заважає доправляти в зону АТО гуманітарну дорогу

Міністерство соціальної політики України заважає волонтерам доправляти в зону АТО автомобілі та іншу допомогу. Проблема полягає в розмитненні товарів, які везуть для солдат. Так, для того, аби легально ввозити автомобілі в країну, волонтери вирішили робити це через Мінсоцполітики. Спочатку техніка, медикаменти та інше проходили митницю безперебійно. 

Проте зараз міністерство суттєво ускладнює цей процес – вимагають купу документів, переклади паспортів, якщо ті на іноземній мові. Іноді ці документи «нібито» губляться й процес розмитнення затягується надовго. Складається враження, що Мінсоцполітики оголосило волонтерам «бойкот», - розповідає волонтер громадської організації «Допомога армії – Рівне» Олександр Гребенюк:    

Найбільша проблема в доставці автомобілів у зону АТО - це Мінсоцполітики. Воно має працювати так: ми подаємо документи на машину, їх перевіряють і через день ми вже маємо розмитнений автомобіль. В Києві в мене є колега - його швидка простояла на митниці два з половиною місяці. 

Волонтер також зауважив, що велика кількість автомобілів пройшла через рівненську митницю, адже її працівники найбільш лояльно ставляться до них та всіляко сприяють у доставці машин солдатам. Через це з комісарами міністерства соціальної політики навіть виникають конфлікти. Варто зазначити, що машини дуже потрібні в зоні АТО, адже там техніку часто знищують сепаратисти. Держава таку допомогу не надає.

Солдатам потрібні карети швидкої допомоги та просто автомобілі для пересування, транспортування поранених тощо. Волонтерам у міністерстві пояснюють свої претензії тим, що хочуть запобігти контрабанді товарів у автомобілях. Не все добре й в сфері медичної допомоги.

Так, нині в Запоріжжі не хочуть розмитнювати партію респіраторів, які необхідні зубним протезистам для виготовлення коронок.

Про це розповідає волонтер організації «Тризуб дентал» Олег Бойко. Каже, що респіратори спеціально призначені для захисту від дрібного пилу й не схожі на звичайні марлеві пов’язки, тому нібито й викликали підозру в міністерства. Натомість вантажі допомоги від фонду допомоги «Молодь Донбасу», який належить олігарху Ахметову, пропускають без проблем. Звідки така вибірковість - невідомо.

Волонтери просять у Мінсоцполітики припинити хоча б заважати їм виконувати свою роботу, не кажучи вже про допомогу з боку відомства, та прозоро працювати, а не вирішувати долю допомоги від благодійників на закритих комісіях.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень